MÈDOL SELECCIÓ
Sumoi 2017


Vins del Baix Gaià


Vinyes i vinificació:


V inyes velles conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es desrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la maceració. La durada és de 7 dies a una temperatura d'entre 22 i 24 ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”, que es destina per fer el vi Mèdol Selecció. Posteriorment es procedeix a omplir àmfores de 300 litres fetes per l'artesà ceramista Carles Llarch, de Fontrubí. La resta de Sumoi es guarda en tancs d'acer inoxidable. El vi roman en àmfora una mitjana de 3 mesos, ja que volem que aporti suavitat i estructura però que alhora no es noti el seu pas per la mateixa àmfora. La proporció de la varietat Sumoi dins el cupatge és un 100%. Cal comentar que en cap moment hem afegit ni clarificants, ni estabilitzants, ni sulfurós o succedanis. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!

Cupatge:

Sumoi

100%

Mèdol Selecció
Sumoi 2017
Sense sulfits


Descarregar fitxa tècnica


Notes de tast:
C olor vermell intens i amb mitja capa. El vi és molt franc. Al nas trobem notes de fruites vermelles (cireres, maduixes) i notes d'herbes i pell de raïm. En boca trobem molta estructura, intensitat de fruites vermelles, bona acidesa, uns tanins marcats i interessants i un peculiar postgust.
Nosaltres li diem al Sumoi Selecció el vi "anti-Parker" doncs no destaca en cap de les virtuts que busca el prescriptor en els seus vins preferits i això el fa únic i diferent. La seva manca de sulfits afegits i de restes de sucres fa que sigui un vi molt adequat per a persones sensibles al sulfurós (antisèptic i conservador) o sensibles al consum de begudes alcohòliques.
Temperatura aconsellada de consum 14-16ºC.
 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de privacidad, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies