MÈDOL Selecció Cartoixa Vermell 2017


Vins del Baix Gaià


Vinyes i vinificació:


V inyes velles de Cartoixà – nom com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es guarda en tancs d'acer inoxidable per començar la fermentació-maceració. La durada de la fermentació amb les pells és de 5 dies a una temperatura d'entre 14 i 15ºC. Una vegada acabada la maceració, el raïm es premsa, separant el vi de les baixes pressions del d’altes pressions anomenat “vi de premsa”. Aquest vi a baixes pressions es destina per fer el vi Mèdol Selecció. Una vegada acabat el procés, es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants o estabilitzants ni es filtra. La durada de la criança amb les lies per la collita 2016 va ser de 8 mesos. El vi s’embotella sense filtració i amb un petit percentatge de lies per garantir i millorar l´evolució del vi en el temps. Pot ser aconsellable decantar el vi per eliminar lies. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible.

Cupatge:

Cartoixà vermell

100%

Mèdol Selecció Cartoixà Vermell 2017


Descarregar fitxa tècnica


Notes de tast:
C olor salmó amb reflexos daurats. L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssecs vermells, poma vermella madura, orellanes d'albercoc,...) i les notes de fruits secs (avellanes, ametlles,…).Trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel.
El pas de boca és ample, estructurat, tanní marcat i fresc i amb nervi degut als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust.
Temperatura aconsellada de consum 7-9ºC.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de privacidad, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies