MÈDOL Selecció Cartoixà Brut Nature


CARTOIXÀ FERMENTAT I CRIAT EN SURO


Vinyes i vinificació:


V inyes velles de Cartoixà – com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí i ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en els tancs d’acer inoxidable. La durada de la fermentació és de 15 dies a una temperatura d'entre 14 i 15 ºC. Després de fer trasbalsos per netejar el vi, s'afegeix sucre de canya ecològic i llevats al vi base i es procedeix a l'embotellament en ampolles tipus cava amb taps de suro. A l'ampolla farà la segona fermentació o presa d'escuma i restarà en criança durant un mínim de 15 mesos. L'escumós porta les restes de les mares de fermentació a l'ampolla fins al moment de consum, ja que el contacte amb les mares de fermentació manté els aromes de vi base i no evoluciona, mantenint la frescor en boca i al nas.

Cupatge:

Cartoixà

100%

Mèdol Selecció Cartoixà Brut Nature
- Sense sulfits.


Descarregar fitxa tècnica


Notes de tast:
C olor verd daurat, lleu terbolesa. El gas carbònic està perfectament integrat en un rosari de bombolles fines i constants. L’aroma varietal és una barreja de notes fresques (préssecs blancs, fonoll, llima) i flors blanques. A causa de la criança en tap de suro, trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel... El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust.
Temperatura consum aconsellada 7-9 ºC.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de privacidad, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies