MÈDOL BLANC Cartoixà 2017


Vins del Baix Gaià


Vinyes i vinificació:


V inyes velles de Cartoixà – nom com es denomina la varietat Xarel·lo a la zona del baix Gaià - conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i es premsa. Amb el most s'omplen tancs d'acer inoxidable i es deixa reposar durant 24 hores. L'endemà se separa el most clar i fermenta en tancs d’acer inoxidable. La durada de la fermentació és d'entre 18 i 20 dies a una temperatura d'uns 14-15ºC. Una vegada acabada la fermentació es fan remoguts de les mares un cop per setmana per obtenir suavitat i greix. No s’afegeix cap mena de clarificants o estabilitzants ni es filtra. La durada de la criança amb les lies per la collita 2017 va ser de 8 mesos. És un vi que no conté cap mena de conservant, un vi exempt de sulfits afegits, sols raïm, més natural impossible!

Cupatge:

Cartoixà

100%

Mèdol Blanc
Cartoixà 2017


Descarregar fitxa tècnica


Notes de tast:
C olor groc amb reflexos daurats. L'aroma varietal és una barreja de notes fruitoses (préssec groc, poma madura, orellanes d'albercoc...) i de fruits secs (avellanes, ametlles…).
Trobem matisos dolços: fons torrat, canyella, caramel, codony, mel... El pas de boca és ample, estructurat, fresc i amb nervi gràcies als seus tocs cítrics. Al final de boca ressalta la presència de fruits secs i el llarg postgust.
Temperatura aconsellada de consum 7-9ºC.
 

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de privacidad, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies