CANTAPERDIUS – Sense sulfits


Vins del Baix Gaià


Vinyes i vinificació:


V inyes conreades en agricultura ecològica i situades a la Nou de Gaià, municipi del Tarragonès, a uns 4 km en línia recta al mar Mediterrani. La brisa marina, anomenada Marinada, que als mesos d'estiu comença a bufar al voltant de les deu del matí, ens protegeix d'excessos de calor que permeten una magnífica i constant maduració del raïm, evitant les sobremaduracions dels raïms conreats en climes més interiors. Els sòls són generalment franc-arenosos de baixa fertilitat. Una vegada collit el raïm es derrapa i s’omplen tancs d’hacer inoxidable. La durada de la maceració és d’uns 6 dies a una temperatura de 22-24ºC. Un cop acabada la maceració, es premsa i se separa el vi de primera premsada del vi de més altes pressions, anomenat vi de premsa. El vi destinat a Cantaperdius roman en tancs d’acer inoxidable, fent trasbalsos periòdics fins el moment d’embotellar. La proporción de varietats dins el cupatge és d’un 50% Sumoi, un 45% Ull de Llebre i un 5% Cartoixà. La varietat Cartoixà és blanca però s’afegeix al cupatge per afavorir els processos de co-pigmentació que milloren l’estabilitat del color del vi. Cal esmentar que en cap moment s’afegeixen clarificants, estabilitzants o sucedanis. És un vi elaborat únicament amb raïm!!!

Cupatge:

Cantaperdius


Descarregar fitxa tècnica


Notes de tast:
C olor vermell amb molt bona cap. És un vi franc. En nas trobem notes de fruites vermelles i negres (cireres, mores, nabius). En boca és fresc, voluminós i té greix. Molt rodó i suau al pas de boca. Al final de boca apareixen tannins lleugerament aspres, típics de la varietat Sumoi que li dónen i toc diferent i peculiar
Temperatura aconsellada de consum 14-16ºC.

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de privacidad, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies